Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Dvije godine od ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića: Ubice su i danas na slobodi

Dvije godine prošle su od mučkog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u naselju Alipašino Polje. Istraga još traje, a rezultata još uvijek nema. Ubice: na slobodi.

Porodica i prijatelji ubijenih, kolege, pa i građani Sarajeva, vjerovali su prije dvije godine da je počinjen prevelik zločin da bi ostao nerasvijetljen. Dvije godine poslije sve manje vjeruje da pravda, bar djelomično, može biti zadovoljena.

Uprava policije i Tužilaštvo KS umiruju javnost da je rasvjetljavanje ovog krivičnog djela prioritet, da kontinuirano rade na tome i da je pod istragom više osoba.

“Do sada je u ovom predmetu poduzeto više od hiljadu radnji dokumentiranja i dokazivanja, pa je tako saslušano i ispitano oko 300 osoba… Poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora”, saopćeno je.

Do novinara dolazi sve manje informacija o istrazi. Posljednja vijest, s početka 2020. godine, glasila je da je pripadnik automafije koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca uhapšen na Palama zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Sud Bosne i Hercegovine je 8. jula donio rješenje kojim se Marku Trifkoviću Žižanu, pripadniku automafije s Pala, ukida pritvor u kojem se nalazio od januara kada su ga uhapsili pripadnici SIPA-e u okviru predmeta “Volan”.

Na policajce Šehovića i Vujinovića je 26. oktobra, oko 04:00 sata, otvorena vatra u naselju Alipašino Polje dok su bili u službenom vozilu. Adis Šehović je preminuo odmah, a Davor Vujinović nekoliko sati poslije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U čast sarajevskim herojima na današnji dan prošle godine otkriveno je spomen-obilježje koje je postavljeno u ulici Geteova do broja 1 u Sarajevu.