Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Međunarodna akcija “Best”: SIPA i MUP RS-a pretresaju šest lokacija u Zvorniku, na meti krijumčari migranata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su u okviru međunarodne operativne akcije “Best”, započeli pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku.

Akcija se izvodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. “Krijumčarenje ljudi” istog zakona.

– Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordiniranih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organizovane kriminalne grupe koja je u periodu od maja do oktobra 2020. godine vršila krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine – saopćio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.