Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Na području Zvornika i Bratunca spriječeno krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla

Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 14. rujna spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla u suradnji sa službenicima Policijske stanice Kozluk Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Kozluk na području Zvornika prilikom kontrole dva putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljala dvojica državljana Bosne i Hercegovine.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Burundija i Konga. Radi se o šest odraslih ženskih osoba, dvije odrasle muške osobe te četiri maloljetne osobe.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužiteljstva BiH, državljani BiH su ispitani u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljeno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu “krijumčarenje osoba”.

Prethodno, 11. rujna, službenici ove jedinice su u mjestu Bjelovac na području Bratunca, spriječili krijumčarenje tri osobe s područja Afganistana i dvije s područja Kube.

U ovom slučaju migrante su krijumčarile NN osobe i to čamcem koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju BiH. U tijeku je daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog kaznenog djela.

Daljnji rad nad navedenim krijumčarenim migrantima nastavili su pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.