Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Policija u Bugojnu, Travniku i Kiseljaku pronašla veću količinu oružja i droge

Policija u Srednjobosanskom kantonu nakon izvršenih pretresa u Bugojnu, Travniku i Kiseljaku pronašla je veću količinu naoružanja i droge.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su kazali da su 28. oktobra u jutarnjim satima policijski službenici PS Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretrese na dvije lokacije na području Bugojna.

U mjestu Vedro Polje izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi K. K. (1979), a prilikom pretresa pronađeno je šest pušaka i tri pištolja različitih vrsta, kao i veća količina razne municije. Također, u ulici Poljice izvršen je pretres stambenog objekta kojeg koristi J. I. (1989) gdje je pronađena jedna poluautomatska puška.

U poslijepodnevnim satima u mjestu Bilići, Općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće koju koristi Z. A. (2000), a pilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dvije puške (jedna automatska i jedna poluautomatska puška), jedan pištolj (tzv. tetejac) te preko 100 komada razne municije.

“Uspješno je realizovana akcija i na području Kiseljaka, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Kiseljak u ulici Sarajevska cesta, izvršili kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao M. B. (1987) iz Fojnice, te tom prilikom kod istog pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain”, zaključili su iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, pronađeno oružje, municija i druge nedozvoljene materije i sredstva su oduzete, a oprotiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje