Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Zatražen pritvor za Adisa Mujkanovića zbog ubistva maloljetnika ispred kafane u Šičkom Brodu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Adisa Mujkanovića (39) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

– Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović u večernjim satima 7. novembra 2020. godine učestvovao u tuči sa još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šički Brod, pri čemu je i sam povrijeđen od udarca flaše u glavu. U tuči je Mujkanović sedamnaestogodišnjem R.R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš od čega je preminuo, te je bratu oštećenog S.R također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa, stoji u saopćenju.  

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni, te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj. 

– Mujkanović je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, lišen slobode. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.  Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, naveo je  Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću Tužilaštva TK.