Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ova četiri treninga najbolje tope salo s trbuha, tvrde treneri

Kada ljudi razmišljaju o mršavljenju, većina želi zategnuti trbuh. Žao nam je što vam to moramo reći, ali izvođenje stotinu trbušnjaka u danu nije najbolji način skidanja sala s trbuha.

“Skidanje sala samo s određenog dijela tijela nije održiv pristup. Ali postoje odlični treninzi koji su usmjereni na jezgru pa pomažu da sagorite masnoće iz čitavog tijela, što rezultira snažnijim i isklesanim trbuhom”, pojašnjava trener i stručnjak za prehranu Corey Phelps.

Trenerica Jillian Michaels dodaje da su treninzi koji kombiniraju osnovne vježbe, kardio i vježbe snage najučinkovitije za smanjenje tjelesne masnoće.

“Prava istina je da ne možete pobjeći od prehrane koja nije dovoljno hranjiva. Konzumacija zdrave hrane bogate vitaminima igra veliku ulogu u cjelokupnoj kondiciji i pomaže vam da postignete svoje ciljeve”, napominje Michaels.

Ako dovedete prehranu u red i odlučite početi vježbati, evo koje četiri vrste treninga mogu najbrže dati rezultate po pitanju smanjenja sala na trbuhu, prema trenerima.

HIIT
Staro razmišljanje je da su stabilne kardio vježbe najbolje za sagorijevanje masti. Sada znamo da su kratki i intenzivni naleti kardio vježbi brzog tempa mnogo učinkovitiji. Trenerica Hope Pedraza predlaže izvođenje intervala u kojima se izmjenjuju vježbe koje rade na različitim mišićnim skupinama.

Trening snage
“Ako dižete umjereno teške utege, a i dalje se borite sa salom na trbuhu, vrijeme je da pojačate intenzitet korištenja težih utega i smanjite vrijeme odmora između ponavljanja”, kaže trener Tyler Spraul.

Kad dižete utege i jačate mišiće, tijelo nastavlja sagorijevati kalorije čak i nakon što napustite teretanu. Samo budite sigurni da ne riskirate ozljede. Ako ste početnik, ne dižite utege više od 15 minuta.

Hodanje
Da, dobro ste pročitali. Obično hodanje može uvelike pridonijeti skidanju sala s trbuha. Kako kaže trenerica Sahmura Gonzalez, 45 do 60 minuta hodanja svaki dan može učiniti čuda za vaš metabolizam.

“Osim toga, hodanje osigurava da nećete pretjerivati s vježbanjem, što može dovesti do prekomjerne proizvodnje kortizola, hormona stresa, za koji se pokazalo da doprinosi gomilanju sala na trbuhu”, tvrdi ona.

Bilo bi dobro da hodate bržim tempom. Ako dnevno hodate sat vremena, kroz tjedan biste mogli skinuti do pola kilograma masnog tkiva.

Joga
Joga neće sagorjeti kalorije kao trčanje po uzbrdici ili dizanje utega, ali može pomoći u izgradnji mišića i povećati vašu izdržljivost, što je ključno za poticanje metabolizma.