Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Citroen ima novi logo

Nakon niza proizvođača i Citroen je odlučio modernizirati svoj logotip kako bi se bolje prilagodio digitalnom svijetu.

Novi logotip donosi i novi korporativni identitet marke. U pitanju je deseta verzija logotipa u povijesti marke stare 103 godine, ali i prva koja se oslanja na originalni ovalni logotip iz 1919. godine.

Citroen ima novi logo
Novi dizajn reinterpretacija je izvornog dizajna koji je prvi koristio osnivač marke, André Citroën, nadahnut uspjehom svojeg prvog poduzeća za preradu metala koje je proizvodilo helikoidne zupčanike chevron dizajna. Poznati i tehnički nadahnut izraz „deux chevrons” otad je u središtu identiteta marke Citroën. Vertikalno postavljen ovalni oblik definitivno uvodi novi smjer dizajna proizvoda.
Trenutno je u izradi niz animacija kako bi se novi identitet integrirao u sve digitalne aspekte, u vozilu na HMI zaslonima, ali i izvan vozila u aplikaciji My Citroën.
Logotip će prvi put biti predstavljen na konceptnom vozilu krajem rujna, a zatim će se početi koristiti postupno na proizvodima i konceptima od sredine 2023.
Citroen ima novi logo
Novi identitet marke Citroën razvio je dizajnerski tim marke u suradnji sa stručnjacima iz dizajnerske agencije Stellantis Design Studio.
Uz novi logotip, tu su i osvježen program korporativnog identiteta marke i novi potpis marke, s obećanjem „Ništa nas ne pokreće kao Citroën”. Cilj je uključiti elemente nadahnute osobnijim brendovima izvan svijeta automobilske industrije, kao što su kozmetika i odjeća, a kako bi se istaknuo topliji dojam marke.

Izvor: Index.hr