Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Pogledajte model s kojim Jeep želi osvojiti europske gradove

Dolaze Avenger, Recon i Wagoneer, a najavljen je i četvrti električni novitet.

Europi, a time i nama najzanimljiviji je najmanji model. Zove se Avenger, ali neka vas ime ne zavara jer nema nikakve veze s istoimenim modelom iz nekih zaboravljenih (i boljih) vremena. U pitanju je mali električni crossover u koji je Jeep ugradio ono najbolje što mu Europa nudi.

Točnije Stellantis čiju najmanju električnu platformu novitet koristi. Ovaj je Jeep u potpunosti dizajniran u Italiji, a cilj mu je da se što bolje snađe u gradskoj džungli. “Ovakvi auti postoje u gradu, penju se na rubnjake, pa im tijelo mora biti oklopljeno“, rekao je Ralph Gilles, globalni šef dizajna marke.

Pritom se model ne stidi nekih drugih modela te upravo zato preuzima detalje s postojećih modela, posebno Renegadea. U Jeepu kažu kako je namijenjen mlađoj populaciji, a posebno vozačicama. A pojam gradski se ovdje najviše tiče dosega koji iznosi 400 km. Premijera je zakazana 17. listopada i pariški salon automobila.

Nešto uzbudljiviji je Recon, koji robusnijom izvedbom uveliko podsjeća na Fordov Bronco. U Europu dolazi tek 2024. godine, a zasad se zna samo kako će imati baterije kapaciteta barem 101 kWh. Dizajnom sliči na Wranglera, ali uz bitno izmijenjene proporcije zbog ugradnje električnog pogona. I da, ima prednji prtljažnik. Sve u svemu, rasni terenac na struju.

Wagoneer S je 95 posto definiran, ali zasad se nude isključivo renderi. Ovaj Jeep igra na kartu luksuza, a uz pomoć dobre aerodinamike će uz dva elektromotora i preko 600 KS imati 650 km dosega, ali i sprint do stotke u manje od 4 sekunde.

Četvrti na popisu električnih noviteta iz Jeepa koji će u Europu doći do 2025. godine je kompaktni SUV, nasljednik Compassa ili Cherokeeja.

Izvor: Index.hr