Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Preokret u Hyundaiju: Ne odričemo se motora s unutrašnjim izgaranjem

Najnovije okolnosti na energetskom tržištu, ali i uzdrmani lanci opskrbe učinili su električne automobile teže dostupnima. U Hyundaiju su toga svjesni.

Magazin Car Expert donosi intervju s Hyundaijevim izvršnim tehničkim savjetnikom Albertom Biermannom kojeg su organizirali tokom testnih vožnji koncepata N Vision 74 i RN22e. Tokom razgovora pitali su ga o budućnosti motora na fosilna goriva, a odgovor ih je nemalo iznenadio:

“Nastavljamo s pripremama za iduće strože emisijske razine motora s unutarnjim sagorijevanjem. Nemamo drugog izbora. Mislim, mi ne odustajemo od motora s unutarnjim izgaranjem, mi smo globalni igrač“, Biermann jasno objašnjava bez fige u džepu ukazujući kako svijet još uvijek nije spreman na potpunu elektrifikaciju.

U nekoliko regija nema dostupne infrastrukture za električna vozila. Ako neke države u SAD-u i neke zemlje u Europi i Aziji ulažu milijarde u EV infrastrukturu, postoje druge zemlje i čitave regije koje još nisu ni počele graditi punionice.“

“Stoga ćemo nastaviti proizvoditi motore s unutrašnjim izgaranjem i razviti novu liniju motora? Da, mislim, moramo pratiti regulativu po pitanju emisija, a to traži intenzivan razvoj. Euro 7, primjerice, je itekako izazovan. Stoga, to je na dnevnom redu.“

Možemo zaključiti kako će sve dok automobili na baterije ne postanu pristupačniji i upotrebljiviji, Hyundai raditi na motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.

Izvor: Index.hr