Uvijek sigurne i provjerene informacije!

U jednom gradu policajci više ne smiju pisati kazne, evo zašto

Policajci se moraju godinu dana susprezati od pisanja kazni za prometne prekršaje.

U mjestu Menifee u Arkansasu policija je doslovno strah i trepet. Ipak, vlast ju jako voli jer odlično puni proračun. Čak i predobro, pa su se našli u nezavidnoj situaciji.

Naime, arkanzaški zakon dopušta da se do 30 posto gradskog proračuna puni od naplate kazni za prometne prekršaje. Policajci iz mjesta s tek 274 stanovnika, u kojem svatko svakoga pozna, zaigrali su se i probili tu granicu. Naime, revizija je utvrdila da je Grad od kazni tijekom 2020. godine “zaradio” više od 120.000 USD, što je više od polovice gradskog proračuna.

Na sve je reagirao sud i donio zabranu policiji da idućih godinu dana piše kazne, doznaje THV11. Gradonačelnik Menifeeja Gary Green krivi načelnika policije Menifeeja Johna Randalla, za kojeg kaže da je prestrog: “Kada sam ga zaposlio, rekao sam: ‘Ne možemo pisati kazne za prekoračenje od 10 milja na sat.’ No policajci su pisali kazne i za takva prekoračenja.”

Prema evidenciji, jedan je policajac u razdoblju od 1.1. 2018. do 24.8. 2022. godine ispisao čak 771 kaznu. Zanimljivo je da nijedan policajac nije izdao nijedno upozorenje.

To ne znači da će sada nastati bezvlađe na cestama u duhu Mad Maxa. Kako na ovom području djeluju i druge policijske službe, promet će se i dalje nadzirati, a pisat će se i kazne. Naravno, u manjoj mjeri i ne za korist gradskog proračuna.

Izvor: Index.hr