Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Camilla modnim dodatkom s posebnim značenjem odala počast kraljici na ispraćaju

Novopečena britanska kraljica Camilla jučer je prisustvovala povorci koja je ispraćala lijes kraljice Elizabete od palače do obližnje katedrale St. Giles u Edinburghu, a jednim je modnim dodatkom Camilla iskazala posebnu čast svojoj pokojnoj svekrvi.

Kad se pridružila ostalim članovima kraljevske obitelji u katedrali, gdje su se i članovi javnosti okupili kako bi vidjeli lijes kraljice Elizabete, mnogi su primijetili da Camilla na sebi nosi zataknut dijamantni broš na crnom kaputu.

Prvi put broš pokazala 2015.

Broš je Camilli jednom prilikom poklonila upravo Elizabeta, a originalno je pripadao Elizabetinoj majci, koja bi ga često pričvrstila na svoj šešir prije formalnih posjeta.
Nakon njezine smrti 2002. godine modni dodatak naslijedila je kraljica koja ga je potom dala svojoj snahi.
Iako je nejasno kada je točno dobila broš, bivša vojvotkinja od Cornwalla ga je prvi put pokazala 2015. U godinama nakon toga nije se tako često viđao, što njegovo ponovno pojavljivanje u javnosti čini još zapaženijim.
Camilla je isti svečani kaput, na koji je pričvrstila broš, nosila i na sprovodu kraljičinog pokojnog supruga princa Philipa, vojvode od Edinburgha u Aprilu 2021.

Izvor: Index.hr