Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Četrdeset modnih revija na četrnaestom izdanju Bečke sedmice mode

U austrijskoj prijestolnici bit će održan 14. put, od 12. do 17. septembra Vienna Fashion Week – najveći modni spektakl u Austriji.

Bečka sedmica mode privlači brojne dizajnere, blogere i zaljubljenike u modu iz cijelog svijeta. Osim što mogu uživati u revijama, posjetioci mogu isprobati i kupiti kreacije iz aktuelnih kolekcija.

Taj prestižni modni događaj okupit će 40 međunarodnih i austrijskih dizajnera, koji će predstaviti svoje nove kolekcije i modne trendove za sljedeću sezonu proljeće/ljeto.

Mjesto događaja je ispred bečke muzejske četvrti MuseumsQuartier, u centru grada, koja obuhvata brojne kulturne institucije. Među dizajnerima koji će predstaviti svoj rad su kao i dosad renormirana modna imena i mladi dizajneri austrijske modne scene koji će upoznati publiku sa svojim brendovima i inovativnim kreacijama.

Glamurozna odjeća, koju će dizajneri ove godine predstaviti, ujedinjuje eleganciju i sportske elemente. Bilo da se radi o otmjenoj i neobičnoj uličnoj odjeći ili luksuznoj visokoj modi, svaki komad odlikuje ženstvenost, održivost i ekskluzivnost. Među ovogodišnjim dizajnerima, koji stiliziraju odjeću na jedinstven način, su Immatu, Callisti i Manuel Essl – saopćio je Eurocomm-PR Beč-Sarajevo, Predstavništvo Grada Beča u Sarajevu.