Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ekipa filma ‘Praznik rada’ Pjera Žalice pozdravila i publiku u Zenici

Nakon Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Tuzle, ekipa filma “Praznik rada” Pjera Žalice pozdravila je i publiku u Zenici, na projekciji održanoj u punoj sali CineStara Zenica.

Film je u svim kinima širom Bosne i Hercegovine, a nakon prvog vikenda prikazivanja, ovaj film je u bh. kinima pogledalo skoro 10.000 gledalaca. To je novi najbolji rezultat otvaranja jednog bh. filma na domaćem box officeu u posljednjoj deceniji.

Iskustvo gledanja filma za publiku je izuzetno emotivno kao i za aktere filma, pa je u svim gradovima publika nakon projekcija još dugo ostajala u razgovoru s autorskom ekipom. Reditelj Pjer Žalica zahvalio je publici što dolazi u kino – jer jedino pravo iskustvo gledanja ovog filma je u kinima.

U svim gradovima gdje smo bili, doček je bio zaista srdačan. To nam je i cilj – da publika reaguje na film. Publika je svugdje odlično reagovala na film, a to vidimo i po aplauzu i po posjećenosti. Hvala publici na tome – rekla je nakon projekcije u Zenici glumica Dženita Imamović Omerović.

Film je na repertoaru kina širom Bosne i Hercegovine, a termini projekcija su na web stranicama kina.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Radnja filma prati Armina, koji se nakon deset godina rada u Njemačkoj vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. Ali Fude nema. Komšije kažu da je uhapšen, ali niko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok komšiluk želi proslaviti Praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.

“Praznik rada” nastavlja život u bh. kinima. Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva, saopćeno je iz SFF-a.