Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Još jedna promjena za tinejdžere: Instagram će im dodatno ograničiti sadržaj na feedu

Instagram je nedavno najavio nova ažuriranja koja su usmjerena na privatnost i sigurnost maloljetnih korisnika ove društvene mreže.

Novo ažuriranje uključuje kontrolu osjetljivog sadržaja koji će im se prikazivati na feedu. Tinejdžeri će dobiti upute koje im trebaju služiti kao dodatni poticaj da pregledaju i ažuriraju svoje postavke privatnosti i sigurnosne postavke.

Tinejdžeri neće moći vidjeti sav osjetljiv sadržaj na Instagramu
Kontrola osjetljivog sadržaja ima nekoliko opcija. Opcija “više” omogućuje prikaz osjetljivijeg sadržaja, “standardno” dopušta ponešto od osjetljivog sadržaja, dok opcija “manje” dopušta najmanju količinu osjetljivog sadržaja. Tinejdžerima će biti omogućeno korištenje samo zadnje dvije opcije, objavljeno je na službenoj web stranici Instagrama.

Ovom opcijom žele otežati prikaz potencijalno osjetljivog sadržaja mlađim generacijama u svim dijelovima ove društvene mreže, od objava, reelsa do Instagram Storyja.

Rade na zaštiti maloljetnika
Instagram već neko vrijeme radi na zaštiti maloljetnih korisnika na toj platformi. Nedavno su promijenili pravila o prikazivanju sadržaja za tinejdžere kako bi zaštitili maloljetnike od štetnog sadržaja na svojoj platformi, ali mladi bez većih problema zaobilaze takva pravila jednostavnom promjenom datuma rođenja.

No, ovaj oblik varanja na Instagramu uskoro će prestati, barem za američke korisnike, a društvena mreža će u SAD-u početi primjenjivati ​​nove metode za potvrđivanje tačne dobi korisnika. Za mnoge jedna od tri metode može biti kontroverzna jer uključuje snimanje videoselfieja. Druga je metoda učitavanje osobne iskaznice kojom mladi ljudi mogu potvrditi svoju dob, a treća metoda je da tri odrasle osobe s profilima na Instagramu potvrde njihovu dob.

Kako bi utvrdila dob sa selfieja, Meta će koristiti usluge britanske tvrtke Yoti čija tehnologija, temeljena na umjetnoj inteligenciji, može prilično tačno odrediti dob osobe na temelju njezinih fotografija i videozapisa.