Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Karla Kustura i Vedad Karić pobjednici utrke ‘Hercegovina Classic 2022.’

Odličnom vožnjom u Hercegovini na jučerašnjoj utrci “Hercegovina Classic” koja se bodovala za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, još jednom naslov prvaka potvrdio je Vedad Karić (Rotacija Spin).

Karić je još jednom pokazao odličnu formu odvozivši ovu utrku u vremenu od (0.24.44) te tako osigurao naslov pobjednika u Elitnoj kategoriji. Slijedi ga Dražen Akrap (Rotacija Spin) na drugom mjestu, te Tarik Pihljak (Rotacija Spin) na trećem mjestu.

U ženskoj kategoriji kao najbolja se pokazala mlada Karla Kustura (X Factory), koja je utrku završila u vremenu (0.25.26), a slijede je Biljana Krtalić (BK Mostar) na drugom mjestu, te Martina Čondra (Rotacija Spin) na trećem mjestu.

Utrku Hercegovina Classic organizirala je Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” u suradnji s Biciklističkim Savezom BiH, te Sportskim Savezom Grada Mostara. Bila je ovo jako bitna utrka za sve bicikliste, a Mostar i Hercegovina su se još jednom pokazali kao odlični domaćini te prezentirali svoju zemlju u najboljem svjetlu.

“Bila je ovo jako lijepa trka i ujedno i jako teška i zahtjevna. Na samom početku krenuo sam jako, nametnuo sam tempo i uspio sam do samog kraja zadržati dobru poziciju i završiti kao pobjednik. Veliko hvala organizatoru na odličnoj organizaciji, doista uvijek je lijepo posjetiti Hercegovinu i sretan sam što se ova utrka održala upravo ovdje”, izjavio je Vedad Karić.

Na utrci je nastupilo stotinjak vozača iz zemalja regije, a neki su čak i iz Slovačke došli da voze utrku.

“Izuzetno nam je drago što smo još jednom uspješno organizirali ovu utrku i sretni smo što je sve proteklo u najboljem redu”, kazao je Toni Zorić, organizator ove utrke.

Utrka “Hercegovina Classic” organizirana je uz potporu generalnog pokrovitelja – Federalnog ministarstva kulture i sporta, te uz podršku Vlade HNŽ-a i partnera Sportskog saveza Grada Mostara, Turističke zajednice HNŽ-a i Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a.