Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Košarkašice BiH večeras protiv Estonije

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati prvu od dvije utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Izabranice selektora Gorana Loje na Ilidži dočekuju selekciju Estonije. Nakon dva kola najbolji bh. tim zauzima prvo mjesto s maksimalnim učinkom i večeras ima priliku nastaviti pobjednički niz protiv autsajdera u grupi.

Košarkašice BiH su na startu kvalifikacija priredile senzaciju i u gostima pobijedile višestruke prvakinje Evrope Ruskinje rezultatom 70:69, dok su u drugom susretu savladale selekciju Švicarske s uvjerljivih 80:61.

Selektor Lojo ranije je u izjavi za Fenu kazao kako se nada da će igračice ponoviti igru iz susreta prvog protiv Ruskinja s kojima se ponovo sastaju za dva dana, također na Ilidži.

– Pobjedama u ta dva meča sigurno bismo zavšili kvalifikacije na prvom mjestu, dok bi i s jednom pobjedom napravili odličan posao pod uslovom da u februaru slavimo protiv Švicarske i Estonije. Ruskinje su proglašene najačom ekipom u kompletnim kvalifikacija, mi smo u mečevima protiv njih bili otpisani, velikim zalaganjem i motivacijom pokazali smo da možemo pobijediti takvu reprezentaciju. Nadamo se da ćemo takvu igru uspjeti ponoviti, ali protiv tako jake selekcije niko nije favorit – izjavio je Lojo. 

Susret BiH – Estonija igra se večeras od 20 sati, dok je meč protiv Rusije zakazan za dva dana kasnije u isto vrijeme. Utakmice će biti odigrane u „balonu“ u dvorani hotela Hills.