Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Krezo: U narednom periodu živimo samo za EP, Azerbejdžan i Gruzija imaju mnogo Brazilaca

Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo prokomentarisao je žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo koje se igra u januaru i februaru naredne godine.
BiH je smještena u nezgodnu grupu zajedno sa snažnom Španijom, koja je uvijek jedan od favorita, ali i Azerbejdžanom u čijim redovima igraju brojni naturalizovani igrači, većinom iz Brazila. Treći rival BiH će biti Gruzija koja također debituje na Evropskom prvenstvu.
"Grupa je zahtjevna, ali takva je svaka na Evropskom prvenstvu. O Španiji ne treba puno trošiti riječi, to je jedna od najboljih svjetskih ekipa. Azerbejdžan i Gruzija su neugodni protivnici jer su im ekipe sastavljene od dosta Brazilaca. Ipak, lijepo je biti dio evropske elite", rekao je selektor Ivo Krezo.
Odlični stručnjak koji je napravio historijski uspjeh s bh. futsalerima tvrdi da naš tim ide predstaviti BiH na pravi način i u Nizozemskoj.
"Siguran sam da će igrači, kao i mi u stručnom štabu, živjeti u narednom periodu samo za Evropsko prvenstvo. Uz dobru pripremu, očekujem da svi damo sve od sebe i da predstavimo Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način", zaključio je Krezo.
BiH će debitovati na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv Španije 22. januara, a onda slijede dueli protiv Gruzije (26. januar) i Azerbejdžana (29. januar).
Copyright 2000-2021 InterSoft d.o.o. Sarajevo. ISSN 2566-3771. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
Consent choices

source