Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Nogometaši BiH večeras u Bukureštu završavaju uspješan ciklus u Ligi nacija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se u Bukureštu sastaje sa selekcijom Rumunije u posljednjem kolu UEFA Lige nacija.

Nogometaši BiH rasterećeni su otputovali u glavni grad Rumunije s obzirom na to da su u prošlom kolu pobjedom nad Crnom Gorom osigurali prvo mjesto u grupi i plasman u A-diviziju ovog UEFA-inog takmičenja. Ipak, selektor Ivaylo Petev najavio je da će njegovi izabranici pokušati doći do tri boda i u Rumuniji i na najbolji način završiti uspješan ciklus u Ligi nacija.

Naravno da je cilj da pobijedimo i drago mi je što i igrači tako razmišljaju. Osigurali smo prvo mjesto u grupi i atmosfera u ekipi je odlična – izjkavio je Petev na službenoj pres-konferenciji uoči ovog meča.

Najavio je da će priliku dobiti igrači koji su manje igrali do sada, ali da nema kalkulacija jer žele nova tri boda.

Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Rumunija ima dobre igrače, to smo vidjeli i u Zenici. Sve nam to govori da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu u lijepom ambijentu – dodao je.

Napadač bh. tima Smail Prevljak ponovio je riječi selektora kada su u pitanju očekivanja od ovog meča, naglašavajući da će igrači dati maksimum da ostvare pobjedu i ciklus završe bez poraza.

Kroz ovaj ciklus smo vidjeli da imamo svijetlu budućnost, mlađi igrači su se istakli i stvorila se pozitivna energija. Trebamo ostati na zemlji i nastaviti ovako raditi. Boriti se svi za jednog i rezultati sigurno neće izostati – istakao je Prevljak.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rumunije do sada su odigrale pet međusobnih susreta. Četiri su bila u okviru kvalifikacija za Evropska prvenstva gdje Rumuni su ostvarili tri pobjede, dok je Bosna i Hercegovina trijumfovala jednom.

U posljednjem susretu u okviru ovog ciklusa UEFA Lige nacija odigranom na Bilinom polju u Zenici 7. juna ove godine Zmajevi su slavili rezultatom 1:0 golom Smaila Prevljaka u 68. minuti

Večerašnji meč, koji se igra na stadionu Giulesti u Bukureštu od 20 sati i 45 minuta, sudit će turski arbitri Halil Umut Meler, Cevdet Komurcuoglu i Ibrahim Çaglar Uyarcan. Četvrti sudija je takođe Turčin Yasar Kemal Ugurlu.

Na tabeli grupe B3 UEFA Lige nacija Bosna i Hercegovina je na prvom mjestu sa 11 bodova, ispred Crne Gore sa 7, Finske sa 5, te Rumunije koja je osvojila 4 boda.