Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Poraz košarkaša BiH od Njemačke

Košarkaši BiH su u drugom kolu B-grupe Eurobasketa u Kelnu poraženi od selekcije Njemačke sa 92:82.

U utakmici sa dva potpuno različita poluvremena izabranici selektora Adisa Bećiragića nisu uspjeli da upišu još jednu pobjedu kojom bi došli na korak do plasmana u osminu finala.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji bh. tima. Od prve minute košarkaši BiH nametnuli su svoju igru. Agresivnom odbranom po cijelom terenu reprezentativci BiH u potpunosti su zaustavili Nijemce, a u napadu su Musa i Nurkić gradili prednost bh. tima koja je u određenim momentima iznosila 12 poena.

No, izostao je napadački učinak ostalih bh. igrača, pa su domači košarkaši do kraja poluvremena uspjeli da priđu na peto poena.

U trećem periodu dolazi do preokreta. Nijemci su zaigrali mnogo agresivnije, a počeli su pogađati sa svih pozicija, dok je s druge strane BiH bila bez koša skoro pet minuta. Tako je Njemačka serijom 12:0 preokrenula rezultat i preuzela vodstvo koje je zadržala do kraja meča. Domaći igrači razigrali su se pa je njihova prednost rasla do 17 poena koliko je bilo u 32. minuti (77:60).

BiH se nije predavala a Roberson je sa tri vezane trojke vratio nadu da bi u finišu mogli do preokreta. Ipak, njemački igrači upjeli su da zadrže prednost i dođu do druge pobjede.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Džanan Masa sa 30 i Jusuf Nurkić sa 21 poenom, a u selekciji Njemačke Schroder i Wagner sa po 18 poena.

Naredni meč bh. košarkaši igraju nedjelju u 17.45 kada se sastaju sa braniteljem naslova Slovenijom.

Izvor: FENA