Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Uoči utakmice s Iranom: “Neće svi moći igrati, ali će većina dobiti šansu”

– Istina je da smo oslabljeni, ali definitivno mislim da ćemo se dobro pripremiti za Nizozemsku i Italiju i ostvariti dobar rezultat – kazao je Musa

Nogometna reprezentacje Bosne i Hercegovine sutra na stadionu “Asim Ferhativić Hase” u Sarajevu igra prijateljski susret protiv selekcije Irana

Pomoćni trener bh. tima Slaven Musa na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je u predstojećem susretu bitan rezultat te da će selektor Dušan Bajević izvesti najbolji mogući sastav, za koji vjeruje da može ostvariti pobjedu.

– Želimo i da pružimo šansu igračima koji su manje igrali ili su prvi put ovdje. Neće svi moći igrati, ali će većina dobiti šansu. Naš prvi i osnovni cilj je pobjeda jer je rezultat bitan bez obzira što je prijateljski susret. Za sutrašnji susret pripremali smo se na osnovu jedne utakmice koju su Iranci odigrali ove godine – izjavio je Musa.

Za preostala dva susreta Lige nacije protiv Italije i Nizozemske, Musa se nada da će svi igrači biti zdravi i spremni.

– Istina je da smo oslabljeni, ali definitivno mislim da ćemo se dobro pripremiti za Nizozemsku i Italiju i ostvariti dobar rezultat – kazao je Musa.

Ponoćnik selektora Bajevića osvrnuo se i na nesporazum sa mladim reprezentativcem Anelom Ahmedhodžićem, koji nije došao na okupljanje.

– Nema nikakvih problema. Tu je bilo malo diskomunikacije, prvenstveno od njegovog kluba, kasno su poslali obavještenje. Mi smo imali informacije da će doći, igrao je utakmicu dan prije. Nakon utakmice nije bilo problema, međutim situacija im se promijenila u toku dana, klub je zakasnio sa priopćenjem i ja bih rekao da je najveća krivica na Malmeu. Nema više nikakvih problema ni sa naše, ni sa Anelove strane – rekao je Musa.

Na spisku za predstojeća tri susreta nalazi se veći broj igrača iz Premijer lige BiH.

– Metodologija je da dobro igraju u svojim klubovima i da su praktično najbolji. Vidimo ih na pozicijama na kojima bismo mogli da računamo na njih. Cipetić je postao standardan član naše reprezentacije, zatim Tatar, Rahmanović je već ranije dobijao poziv i mislim da je svojim igrama zaslužio. Tu su još Zeljković, koji može pokriti dvije pozicije, zadnji vezni i štoper, gdje smo mi deficitarni. Imamo Ćorluku i Ziljkića. To su igrači koji igraju dosta dobro, i mi smo obratili pozornost. Imamo dosta otkaza, ne možete ništa za sutra planirati i zato su se i oni našli na popisu – kazao je Musa.

Golman bh. tima Ibrahim Šehić izjavio je da je svaka utakmica za reprezentaciju bitna, bez obzira koji tim imaju za protivnika.

– Želimo pobijediti. Bitno je da ostanemo u trećoj jakosnoj grupi i nadam da ćemo sa pobjedom krenemo u ovaj ciklus od tri utakmice. Svaka prijateljska utakmica je dobra da se testiraju novi igrači. Nadam da ćemo uz ciljani plan napraviti ekipu koja može otići na veliko takmičenje. Ima talenta, ali moraju sve strane da funkcionišu dobro, od Saveza do igrača, koji moraju redovno igrati, do podrške javnosti. Nadam se, uz malo strpljenja, da možemo za nekoliko godina uz ciljani plan da odemo na neko veliko takmičenje – kazao je Šehić.

Susret BiH – Iran igra se sutra od 18.00 sati.