Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Zmajevi protiv Irana bez publike na Koševu

Meču na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” gledaoci neće moći prisustvovati “zbog pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane rastom broja zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini”.

Utakmica će se odigrati 12. novembra s početkom u 18 sati.

BiH i Iran do sada su igrali šest puta. U pet prijateljskih susreta Iran je pobijedio četiri puta, dok je jedna utakmica završila neriješenim rezultatom.

BiH je pobijedila Iran na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na Areni Pantanal u Salvadaru 25. juna 2014. bilo je 3:1 za Zmajeve u duelu trećeg kola grupe F poslije kojeg su oba nacionalna tima završila takmičenje na Mundijalu. Golove za BiH tada su postigli Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević, dok je za Iran strijelac bio Reza Ghoochannejhad.

Nakon testa s Iranom, BiH će imati dva preostala duela u grupi 1 elitne UEFA Lige nacija A protiv Nizozemske u gostima 15. novembra te tri dana poslije s Italijom na sarajevskom stadionu Grbavica. Kako sada stvari stoje, i utakmica s renomiranim Azzurrima, najvjerovatno, bit će odigrana bez publike.