Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Abdulah Skaka pisao gradonačelniku Beča: Sarajevo najbolje zna šta znači biti žrtva terora

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je izraze najdubljeg saučešća gradonačelniku Beča Michaelu Ludwigu.

Kako je na svom Facebook profilu napisao, duboko ga je potresla vijest o terorističkom napadu u centru asutrijske prijestolnice.

“Grad Sarajevo koji najbolje zna i razumije šta znači biti žrtva terora i neselektivnog ubijanja, šalje snažnu poruku solidarnosti, zajedništva i podrške građanima i Gradskoj upravi Beča, grada s kojim nas veže dugogodišnje iskreno partnerstvo”, naglasio je Skaka.

Dalje je naveo da je ovo ujedno bio napad na međunarodni mir, stabilnost i sigurnost, s obzirom na to da je Beč grad po visokoj kvaliteti života i svojim civilizacijskim, demokratskim i socijalnim vrijednostima te da je proglašen najpoželjnijim gradom za život na svijetu.

“Najoštrije osuđujemo ovaj akt nasilja i potvrđujemo našu posvećenost borbi u odbrani mira i prava na život, te da se udruženi i jedinstveni, suprotstavimo svim oblicima terorizma, mržnje i nasilja. U svoje i u ime Grada Sarajeva, Vama i porodicama ubijenih upućujem izraze najdubljeg saučešća. Povrijeđenim u ovom brutalnom napadu, želimo brz oporavak”, poručio je Skaka