Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Asfaltiran krak ulice Jarčedoli, od broja 150 do 156

Petnaestak domaćinstava ulice Jarčedoli, od broja 150 do broja 156 od danas ima mnogo kvalitetniju putnu infrastrukturu, nakon asfaltiranja kraka ulice dužine 160 metara. Među njima je i Šaban Šahović koji živi u ovoj ulici od 1968. godine.

“Ovo je prvi put da je naša ulica asfaltirana i ovo je za nas radost. Bili su loši uslovi, pogotovo kad su padavine, tada bi se niz ulicu slijevala voda i nosila sve u komšijino dvorište. Bilo je baš loše, a sad su riješeni svi naši problemi i prvi put sigurno dočekujemo zimu,“ ispričao nam je danas Šaban. Radovi na asfaltiranju počeli su jutros i završeni su u poslijepodnevnim satima, a izvodila ih je firma Oxa d.o.o. Sarajevo, inače angažovana na ljetnom održavanju saobraćajnica u Starom Gradu. Inače, ulica Jarčedoli je jedna od najdužih ulica u Starom Gradu i proteže se duž cijelog naselja Jarčedoli. Sa svim svojim krakovima, te slijepim dijelovima duga je više od tri kilometra i 300 metara. Upravo zbog njene frekventnosti i važnosti njena sanacija radi se u više faza čime se poboljšavaju uslovi života velikog broja građana.

Centralni dio ove ulice saniran je 2015. i 2016. godine, a krakovi i makadamski dijelovi rade se još uvijek. Ranije ove godine je saniran i asfaltiran dio ulice kod broja 80, dužine 90 metara, a nakon toga je urađena djelimična sanacija od broja 93, dužine 120 metara. Potom su izvedeni radovi sanacije dijela ulice kod broja 74. Na toj lokaciji površine 590 metara kvadratnih ugrađeno je oko 80 tona asfalta.

Dugogodišnji problem stanovnika Jarčedola bila je i uska saobraćajnica od broja 28 do broja 44 gdje je oduvijek bio problem mimoilaženja vozila. I taj problem je riješen izgradnjom proširenja i kamenog zida.