Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Historijski dan u Sarajevu: Počela izgradnja prve transverzale

Izgradnja prve dionice Prve transverzale u Sarajevo, na raskrnici ulica Halida Kajtaza i Kranjčevićeva, danas je zvanično počela, što je ispratila i delegacija Kantona Sarajevo.

V.d. premijer KS Anis Krivić, predstavnici općina Centar i Novo Sarajevo, kao i Direkcije za puteve KS posjetilli su gradilište gdje su s izvođačima radova i građevinarima razgovarali o napretku izgradnje.

Krivić, koji inače obnaša i funkciju ministra obrazovanja KS, istakao je kako je iznimno sretan što je prisustvovao početku izgradnje prvog dijela Prve transverzale.

  • Sretan sam zbog građana Kantona Sarajevo. S druge strane, nesretan sam što premijer Mario Nenadić danas nije tu s nama. Veliki napori su učinjeni na izgradnji ove dionice puta. Od 1985. godine se govori o ovom projektu te stoga možemo reći da danas prisustvujemo historijskom danu. Nadamo se da će budućnost pokazati koliko je ovaj projekt zaista značajan za sve građane KS –  kazao je Krivić.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić dodao je kako je izgradnja Prve transverzale mogla ići brže, ali je zadovoljak da je ikako pokrenuta.

  • Nastavljamo i dalje intenzivno rješavati imovinsko-pravne odnose. Sljedeća dionica na koju ćemo se fokusirati jeste rješavanje imovinsko-pravnih donosa na poziciji Pennyja i široj poziciji benzinske pumpe El Tarik Oil – rekao je Ajnadžić.
Historijski dan u Sarajevu: Počela izgradnja prve transverzale

Njegov kolega, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je kako je ovo veliki iskorak za KS.

  • Moram čestitati ovoj vladi koja je našla i snage i pameti, te prepoznala kompletnu problematiku oko izgradnje ove dionice i pokrenula stvari s mrtve tačke –  istakao je Koldžo.

I pored velikog zadovoljstva zbog početka realizacije višedecenijskog projekta, delegacija Kantona Sarajevo zaključila je svoju posjetu porukom da će sigurno i dalje biti određenih poteškoća pri izgradnji ove trase puta.