Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Općina Novo Sarajevo četrnaestu godinu zaredom podržala projekat „Christine Witcutt“ koji se provodi u Centru „Vladimir Nazor“

Općina Novo Sarajevo podržala je realizaciju projekta „Christine Witcutt“ koji se već četrnaest (14) godina zaredom realizuje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.

Navedeni projekt podrazumijeva provođenje dodatnih aktivnosti na edukaciji, rehabilitaciji, (re)socijalizaciji i inkluziji djece i omladine sa umjerenim, težim i teškim intelektualnim i drugim razvojnim poteškoćama, a koje nisu u okviru redovnog godišnjeg plana i programa Centra.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 40.000 KM, a Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ Maida Idrizović.

Ove godine Općina Novo Sarajevo obezbijedila je 10.000 KM za podršku Centru „Vladimir Nazor“ za predškolski odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju. Sredstva su namijenjena za opremanje logopedskog kabineta i zamjenu dotrajalog parketa u sportskoj sali Odjela za predškolski odgoj djece u prostorijama u ulici Kemala Kapetanovića br. 43, a sve  u cilju realizacije planiranih projektnih aktivnosti.

Općina Novo Sarajevo četrnaestu godinu zaredom podržala projekat „Christine Witcutt“ koji se provodi u Centru „Vladimir Nazor“

Ni ove školske godine, učenici prvog razreda Centra „Vladimir Nazor“ nisu bili zanemareni od strane ove lokalne zajednice kada je u pitanju podjela ruksaka sa školskim priborom, a kao i prethodnih trinaest godina i ove godine ovim učenicima su bili podijeljeni i paketići u povodu obilježavanja Dječije nedjelje.

Uspješna dosadašnja saradnja sa ovom obrazovnom ustanovom planirana je i u narednom periodu.