Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Općina Novo Sarajevo četrnaestu godinu zaredom podržala projekat „Christine Witcutt“ koji se provodi u Centru „Vladimir Nazor“

Općina Novo Sarajevo podržala je realizaciju projekta „Christine Witcutt“ koji se već četrnaest (14) godina zaredom realizuje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.

Navedeni projekt podrazumijeva provođenje dodatnih aktivnosti na edukaciji, rehabilitaciji, (re)socijalizaciji i inkluziji djece i omladine sa umjerenim, težim i teškim intelektualnim i drugim razvojnim poteškoćama, a koje nisu u okviru redovnog godišnjeg plana i programa Centra.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 40.000 KM, a Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ Maida Idrizović.

Ove godine Općina Novo Sarajevo obezbijedila je 10.000 KM za podršku Centru „Vladimir Nazor“ za predškolski odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju. Sredstva su namijenjena za opremanje logopedskog kabineta i zamjenu dotrajalog parketa u sportskoj sali Odjela za predškolski odgoj djece u prostorijama u ulici Kemala Kapetanovića br. 43, a sve  u cilju realizacije planiranih projektnih aktivnosti.

Općina Novo Sarajevo četrnaestu godinu zaredom podržala projekat „Christine Witcutt“ koji se provodi u Centru „Vladimir Nazor“

Ni ove školske godine, učenici prvog razreda Centra „Vladimir Nazor“ nisu bili zanemareni od strane ove lokalne zajednice kada je u pitanju podjela ruksaka sa školskim priborom, a kao i prethodnih trinaest godina i ove godine ovim učenicima su bili podijeljeni i paketići u povodu obilježavanja Dječije nedjelje.

Uspješna dosadašnja saradnja sa ovom obrazovnom ustanovom planirana je i u narednom periodu.