Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli tijelo nestalog policajca

U šumi iznad sela Garačići kod Bugojna, pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli su sinoć tijelo nestalog policajca Senijada Lakače, saopćeno je iz Saveza gorskih službi spašavanja BiH.

Šezdeset i dva gorska spašavatelja iz 12 stanica GSS-a iz BiH obučena za izvođenje kompleksnih operacija potrage i spašavanja pridružili su se jučer akciji koja pokrenuta za nestalim sudskim policajcem Senijadom Lakačom (46) iz Bugojna.

U akciji je uz gorske spašavatelje bilo angažirano i 25 pripadnika Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, policijskih službenika PU i PS Bugojno, kao i mještana i članova porodice.

Nestanak Senijada Lakače prijavljen je 27. oktobra u 17.40 sati. Lakača je zadnji put viđen prekjučer oko 13.00 sati na lokalitetu Garačići nedaleko od njegovog mjesta stanovanja.

Tijelo nestalog Senijada pronađeno je sinoć u 21.00 sat. Na mjestu pronalaska su policijski službenici koji obavljaju uviđaj nakon kojega će pripadnici GSS Bugojno evakuirati tijelo iz teško pristupačnog područja, navodi se u saopćenju.