Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Plivači SPID-a sezonu otvorili osvajajući 23 medalje u Podgorici

Članovi Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva otvorili su novu sezonu uspješnim nastupom na međunarodnoj sceni osvojivši 23 medalje na “Podgorica Openu 2022”.

U organizaciji Plivačkog klub osoba sa invaliditetom Mako iz Podgorice ovog vikenda održano je prvo međunarodno plivačko takmičenje za osobe sa invaliditetom “Podgorica Open 2022”.

Boje Bosne i Hercegovine branilo je deset takmičara koji su imali 47 startova, te su u apsolutnoj kategoriji osvojili ukupno 23 medalje.

Očekivanja su i u glavnom gradu Crne Gore opravdala dva najbolja bh. paraplivača Ismail Zulfić sa četiri zlate i dvije bronzane medalje, te Ismail Barlov sa tri zlata i jednom bronzom.

Upečatljiv nastup imale su i Kanita Šabanović s tri zlata i dva srebra, Hena Godinjak s dvije bronze, te Lejla Sporišević s dva srebra. Kenan Kovačević okitio se srebrom i bronzom, dok su Ahmed Mašetić i Nedim Njemčević isplivali po jednu bronzu.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine i Plivačkog kluba SPID u Podgorici su plivali još Jasmin Stanar i Azemina Hrustić.

Nova paraplivačka sezona je počela na najbolji način. Naši plivači u Podgorici su najavili uzbudljiv period koji slijedi u kojem će, sigurni smo, obradovati bh. javnost i novim velikim rezultatima na međunarodnoj sceni – kazala je trenerica Ilda Kukuruzović.

Dodala je da su Ismail Zulfić i Ismail Barlov u Crnoj Gori još jednom potvrdili da su s pravom među potencijalnim bh. uzdanicama za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, a svaki novi nastup i novi uspjeh na takmičenjima korak su prema tom cilju.

Stručni štab PK SPID na ovom takmičenju činio je i trener Tarik Kurtanović, a na mitingu su uz bh. plivače, čiji su nastup podržali Paraolimpijski komitet BiH i kompanija BH Telekom, nastupili i reprezentativci Hrvatske, Grčke i domaćina Crne Gore.