Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Bosnalijek Ice Arena – novi prostor za čarolije na ledu

Hokejaška zajednica BiH u proteklih 6 mjeseci obnovila je otvoreno klizalište na platou pored Zetre, Bosnalijek Ice Arena je ubuduće dom hokejašima, klizačima i brzoklizačima sportovima, u periodu od 9 mjeseci godišnje.

Bosnalijek Ice Arena dobila je potpuno obnovljeno, veće klizalište čime su dinamični, zimski sportovi pronašli novi prostor za čarolije na ledu.

“Veličine 25 sa 55 metara, što je sasvim dovoljno po nekim kanadskim standardima da se održavaju i seniorske utakmice ovdje što prije nije bila mogućnost. Prije smo bili uskraćeni za period januar, eventualno februar, da kompresujemo sezonu za seniorsku u Zetri, kada bi Zetra imala led, ali evo mi smo sada u mogućnosti da cijele godine imamo led što je jedna revolucija u klizačkim sportovima ne samo hokeju, već i u umjetničkom klizanju”, kazao je Denis Silajdžić, predsjednik hokejaškog kluba “Vukovi” .

Osim obnovljenog prostora, kvalitetan program, međunarodni treneri, lokalni, kanadski i ruski, dio su pogodnosti koje nudi ova arena ljubiteljima klizanja, klasičnog, brzog, umjetničkog, ali i discipline kao što je hokej.

“Prije svega imamo veći kapacitet, u isto vrijeme možemo uključiti veći broj djece, veći broj gostiju, ljudi koji žele da kližu, odjednom. Ove godine imamo trenera koji radi sa nama, trener Gleb Ushodin, on je inače vrhunski instruktor power skating-a i radi sa nama na razvijanju vještina kod djece i ove godine će nam biti od velike pomoći u našem hokejaškom programu”, kazao je Nermin Alić, trener hokejaškog kluba “Vukovi”.

“Jako sam sretan ovdje, dobio sam pozivnicu prije nekoliko sedmica i došao sam u Bosnu, sretan sam jer radim sa vašom bosanskom djecom”, kazao nam je Gleb Mihailovič Ushodin, ruski klizač.

Ipak najsretniji od svih su oni najmlađi.

Klizaljke, rukavice i palice sve su što vam je potrebno, za druženje na ledenom terenu.