Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Dobre vijesti iz Sarajeva, 528 osoba sa biroa će dobiti posao

Kantonalna vlada odobrila je jučer tri liste Službe za zapošljavanje KS, kojima je omogućeno zaposlenje 528 nezaposlenih sa evidencije ove ustanove.

Kako stoji u saopćenju Službe za zapošljavanje, za ovu namjenu izdvojeno je ukupno 2 miliona, 352 hiljade i 915 KM iz budžeta.

“Listama je obuhvaćen program sufinanciranja zapošljavanja odgovarajućeg kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, gdje će posao dobiti 51 nezaposlena osoba, program sufinanciranja “Posao za sve”, gdje će biti zaposlena 151 nezaposlena osoba i program javnih radova gdje će biti zaposleno 326 nezaposlenih”, stoji u saopćenju.

Istovremeno, navodi se u saopćenju, ova služba trenutno realizira program zapošljavanja medicinskog kadra, kojim se zapošljavaju 102 nezaposlene osobe, a vrijednost ovog projekta je 1.105.122 KM.

“Služba za zapošljavanje KS ima u pripremi nove programe za zapošljavanje, međutim oni su uslovljeni usvajanjem Izmjena i dopuna Financijskog plana na Skupštini KS. Procjenjujemo da ovim programom možemo zaposliti dodatnih hiljadu ljudi sa biroa, a posebna pažnja će biti na daljnjem zapošljavanju medicinskog i nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama” navodi se u saopćenju, a istaknuto je da će se Izmjenom i dopunom Financijskog plana omogućiti i nastavak isplata novčanih naknada.