Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Forto na skupu Naše stranke u Sarajevu: Nijedna odluka ni na jednom nivou vlasti neće se više donositi bez Naše stranke

Naša stranka je večeras u Sarajevu održala završni predizborni skup. U prepunom amfiteatru Doma mladih prisutnima su se obratili Edin Forto, predsjednik Naše stranke i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo; Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i nositeljica državne liste i nositelji lista za Parlament FBiH Dragan Mioković i Damir Arnaut.

Edin Forto je rekao da će nakon ovih izbora Naša stranka biti faktor bez kojeg se nijedna odluka neće moći donijeti niti na jednom nivou vlasti:

„U ovih mjesec dana kampanje pokazali smo ono što je karakterisalo naš rad u prethodne četiri godine u zastupničkim klupama. Bili smo s građanima. Svaki dan na ulici. Slušali pohvale koje nam daju krila, ali slušali i kritike koje nas obavezuju. Bili smo vedri i optimistični s vjerom da naša zemlja može bolje. S obzirom na iskustvo u Vladi Kantona Sarajevo mi više i ne trebamo vjerovati da može bolje, mi to znamo i

nakon drugog oktobra ništa više neće biti isto. Bit će bolje svugdje gdje budemo vlast, a ja vam večeras obećavam da se više nijedna politička odluka u ovoj državi neće moći donijeti bez nas.“

Sabina Ćudić je naglasila činjenicu da se potezi koje je povukla Naša stranka u KS sad povlače i tamo gdje nisu vlast, na šta je posebno ponosna:

„Ponosna sam na ovaj tim. U mnogo stranaka kolege se doživljavaju kao konkurencija ili čak prijetnja. U Našoj stranci – mi smo iznad svega tim. Okupljeni smo oko ideje da politika u ljudima treba buditi najbolje, a ne najgore. Ne bavimo se prijetnjama, podmetanjima i spoticanjima, već otvorenom rukom, podrškom. Ponosni smo što stvari koje smo uveli u Kantonu Sarajevo, preuzimaju u drugim kantonima gdje nismo vlast. To znači da smo pobjednički tim.“

Dragan Mioković istakao je važnost Naše stranke kao opcije koja će na državnom nivou biti garant puta Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju:

„Najbolja Vlada KS će u naredne četiri godine završiti sve što je započela u prethodne dvije. Tuzla će dobiti Vladu kakvu zaslužuje najmnogoljudniji kanton u Federaciji, a u našoj Krajini, srednjoj Bosni, kao i u Hercegovini, u političkom smislu, više ništa neće biti isto.

Naša stranka će biti osigurač u neizbježnim pregovorima Trojke za uspostavu vlasti na federalnom nivou. Uspostava vlasti na nivou FBiH nikada više neće biti stvar interesnog tala među nacionalistima nego ozbiljan institucionalni proces s rješenjima u interesu građanki i građana.

Na državnom nivou bit ćemo kormilari koji će BiH uvesti u Evropsku uniju.“

Damir Arnaut smatra da građane Naša stranka privlači zbog činjenice da su nizali uspjehe i kao opozicija što im je znak da će kao vlast uspjeti učiniti mnogostruko više:

„Posvetiš se građanima, slušaš šta ih žulja i onda im to isporučiš. Tako se pravi građanska država. Od trojke i udžbenika i porodilja, do moje Istražne komisije u kojoj smo Mekta i ja srušili Milana i Gordanu i Dijanu. Etnički trojac. I nije nam smetao ‘kompleksan aparat’ već smo otjerali i Dodika i Čovića kad su nam počeli prijetiti. Ima posla i za narednih četiri i za narednih osam godina. Ima posla ko hoće raditi, a ekipa iz Naše stranke i hoće i zna. Zbog te sam ekipe prešao iz vlasti u opoziciju, stekao tim i prijatelja života.“

Prisutni su osim govora imali priliku uživati i u neformalnom druženju s kandidatima Naše stranke na svim nivoima vlasti.