Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Grad Sarajevo pružio podršku Beču

Grad Sarajevo i građani Sarajeva večeras su pružili podršku građanima Beča, glavnog grada Austrije u kojem je sinoć izvršen teroristički napad.

Osvjetljenjem Vijećnice u bojama zastave Republike Austrije, Grad Sarajevo zajedno sa svojim građanima želi iskazati saosjećanje i solidarnost sa porodicama ubijenih i povrijeđenih u terorističkom napadu u Beču, saopštili su večeras iz Gradske uprave Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

„Ovim simboličnim činom želimo uputiti snažnu poruku zajedništva. Naše misli u ovim teškim trenucima su sa članovima porodica nevino stradalih koji pate zbog gubitka svojih najmilijih, ali i sa građanima Beča i Austrije“, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te poželio brz i uspješan oporavak povrijeđenim u ovom besmislenom činu nasilja.

Skaka je poručio i ”samo naša odlučnost za zajedničku borbu protiv terorizma, može da zaštiti i odbrani slobodu, demokratiju, kulturne i civilizacijske vrijednosti”.

Prema posljednjim zvaničnim podacima, u sinoćnjem terorističkom napadu koji se dogodio u središtu austrijske prijestolnice, smrtno je stradalo pet, a povrijeđeno više od 20 osoba.