Uvijek sigurne i provjerene informacije!

KS – Ugovore za osnovnu obuku za čin ‘policajac’ potpisalo 197 kadeta

Prigodna ceremonija potpisivanja Ugovora o međusobnim pravima i obavezama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo i 197 kadeta – polaznika osnovne obuke za čin „policajac“ održana je danas u prostorijama Sektora za policijsku podršku.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, v.d. ministra MUP KS Omer Osmanović, policijski komesar Nusret Selimović i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Sadik Ećo.

U obraćanju kadetima, Okerić je istakao je kako su oni odabrani kao najbolji među 1.600 prijavljenih kandidata u procesu prijema provedenog po novouspostavljenom konceptu konkursne procedure – sistem elektronskog testiranja u interesu prijema najboljih i najuspješnijih kandidata.

Naravno, ovo je prvi korak u procesu vašeg školovanja za koje sam ubijeđen da će biti uspješno okončano, te da ćete svojim angažmanom u Upravi policije MUP-a KS značajno doprinijeti ukupnom poboljšanju sigurnosnog ambijenta na području našeg kantona, a ja vam u tome želim puno sreće i uspjeha – kazao je Okerić.

Osmanović i Selimović iskazali su zadovoljstvo što su kadeti uspješno prošli propisana testiranja za prijem u policiju Kantona Sarajevo, te što je primljeno 197 zaista najboljih i najspremnijih kandidata.

Istakli su da će oni učiniti sve da svi kandidati/polaznici koji danas postaju dijelom jedne nove, velike porodice, u narednom periodu steknu znanja i vještine potrebne za efikasno obavljanje budućeg odgovornog i časnog zanimanja.

Budućim policijskim službenicima Ećo je objasnio značaj, ulogu i funkcioniranje sindikalne organizacije policijskih službenika.

Kadeti su započeli jedan novi životni ciklus, dobivši pravu priliku da se ostvare kao osobe i profesionalci u planiranoj obuci i vršenju časnog policijskog poziva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.