Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ohrabrujuće poruke Predsjednika SDA poslane iz Novog Sarajeva

12.09. u večernjim satima u organizaciji Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo u Hrasnom se desio predizborni skup ove stranke. Sala u Hrasnom je bila mala da primi sve zainteresovane posjetioce, simpatizere i članove stranke. Skupu je prisustvovao i Predsjednik Stranke demokratske akcije i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva gdin. Bakir Izetbegović.

U pratnji Predsjednika, bili su i kandidati za sve nivoe vlasti, koji su predstavljeni na prigodan način. Skupu se obratio Predsjednik Izetbegović, te se osvrnuo na trenutno stanje kako u samoj izbornoj trci, tako i stanju podmlađivanja Stranke. “Bilo je i truleži, koje smo se oslobodili”, istakao je Izetbegović, no podcrtao i da se imao prilike upoznati sa novim, mlađim i perspektivnim snagama, kojima će Stranka sigurno dati šansu. Dotakao se i pozitivnih statistika, koje ga kako navodi “ohrabruju u kontekstu povratka ljudi svom identitetu, te pripadnosti jedinoj državotvornoj Stranci, čiji će zadatak biti zaštita integriteta, te svakako ekonomski razvojni program BiH.

Na skupu su se zaista dala primjetiti i neka iskusnija lica poput Jasmine Biščević Tokić, dokazanu zastupnicu u kantonalnoj skupštini, a kandidatkinju za Federalni parlament BiH, Mahira Devića, Predsjednika Kluba SDA u Skupštini Kantona,no i mlađa lica poput  Faruka Selmanovića, menadžera od kojeg se očekuje puno, te dokazanog patriote Hazima Bahtanovića, Predsjednika OO SDA Novo Sarajevo i Sekretara Kantonalnog odbora SDA, inače kandidata za Državni parlament BiH., a potom  i  mnoge druge,mlade i ništa slabije snage, koje će nam u naredne 4 godine nuditi zakonodavna, izvršna, te projektna rješenja i brinuti se o realizaciji istih u korist građana BiH. Sigurno SDA.