Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Općina Novo Sarajevo izdvojila 10.000 KM za Centar ‘Vladimir Nazor’

U zgradi Općine Novo Sarajevo, 27. oktobra ove godine, upriličeno je potpisivanje Ugovora za podršku Centru Vladimir Nazor za predškolski odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju.

Ovom prilikom, Općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da će sredstva u iznosu od 10.000 KM biti namijenjena za opremanje logopedskog kabineta i zamjenu dotrajalog parketa u sportskoj sali Odjela za predškolski odgoj djece u prostorijama u ulici Kemala Kapetanovića br. 43, a sve  u cilju realizacije planiranih projektnih aktivnosti.

Direktorica Centra Vladimir Nazor Maida Idrizović zahvalila se Općinskom načelniku Nedžadu Koldži i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranoj podršci ovoj javnoj ustanovi.

Odjel za predškolski odgoj Centra trenutno ima upisanih 65 djece kod kojih su prisutne manje ili veće govorne teškoće, te je nužna logopedska podrška. Opremanjem jednog logopedskog kabineta biće omogućeno podizanje kvaliteta stručnih logopedskih usluga za djecu koja pohađaju predškolski odgoj.

U sportskoj sali Odjela za predškolski odgoj odvijaju se motoričke i druge aktivnosti. S obzirom da je podna površina sportske sale u lošem stanju zamjenom  dotrajalog parketa poboljšat će se funkcionalnost sale.