Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Saopćenje za javnost KO SDP-a BiH KS

Sarajevski SDP: Ne bavimo se pričama, ne osvrćemo se na spletke, mi radimo

Sarajevski SDP nastavio je sa predizbornim skupovima u općinama Kantona Sarajevo, a večeras je poruke o zajedništvu i važnosti konstantnog rada za dobrobit zajednice, kao i o svojim planovima poslao iz Vogošće.

Na skupu je istaknuto kako je razvoj svake općine važan za kanton i poručeno da su rezultati predstavnika sarajevskog SDP-a u kantonu vidljivi.

„Konstantnim radom smo na bolje promijenili stanje, građani nam vjeruju. Uvjerili smo se u to i prije kampanje, a i u toku predizbornih aktivnosti, kroz skupove u svim općinama, kao i kroz razgovore sa svim građanima našeg kantona. Ne bavimo se pričama, ne osvrćemo se na spletke, mi radimo“, istaknuto je.
Na skupu je predstavljen program kojim će se voditi sarajevski SDP, a koji podrazumijeva nastavak transparentnog, marljivog i predanog rada za sve kategorije društva i za dobrobit svakog čovjeka, kako u Sarajevu, tako i u državi.

„Bilo da smo bili opozicija ili vlast na različitim nivoima pokazali smo da se vrijedi boriti za naše društvo. Sada uz naše planove za svaku oblast, idemo još odlučnije i sigurnije, kako bi u svakom dijelu naše države omogućili da svane dan“, zaključeno je.

Podršku skupu i kandidatima je i ovog puta pružio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, koji potpuno vjeruje u ovaj tim kojeg predvode gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta. Pored njih, skupu su se obratili i nositelji federalnih listi Mahir Delić i Jasna Duraković, te nositelj državne liste Saša Magazinović.