Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Saopćenje za javnost SBB BiH

Saopćenje Pres-centra Saveza za bolju budućnost BiH

PREDIZBORNI SKUP U SARAJEVU

Jedino Savez za bolju budućnost BiH
Sarajevu može vratiti prijeratni olimpijski sjaj

Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Starom Gradu održao predizborni skup, na kojem se, između ostalih, građanima, članovima i simpatizerima obratio i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nermin Džindić.

Sarajevski kanton i Sarajevo kao prijestonica nisu uspjeli da se nametnu kao moćan poligon kako se pravi uspješna prijestonica, kako se efikasno rade važni infrastrukturni objekti za građane… Niti jedna vlast od rata do danas nije u Sarajevu pokazala odgovornost da promijeni način grijanja i dovede besplatnu toplu vodu iz Termoelektrane Kakanj…

Dosadašnja vlast je na taj način nastavila da drži grad na neslavnom prvom mjestu po zagađenosti zraka, da drže Sarajevo u saobraćajnom kolapsu i da pokažu kako nisu u stanju čak ni da naprave nekoliko modernih parkova za našu djecu i humanizaciju života.

Sramotne su građevine poput onoga što je uradila “Tibra” na Ilidži, a takvih primjera urbanog samouništenja je puno. Zato Savez za bolju budućnost koristi slogan da mi želimo da naše Sarajevo bude kao Dubai, koji je svjetski brend.

SDA upravlja ovim gradom duže od 20 godina, a ključni kadrovi trojke sedam godina, što unutar SDA, što izvan nje.

Zato Sarajevu, kao olimpijskom gradu, jedino Savez za bolju budućnost BiH, zajedno s nezadovoljnim građanima, može vratiti prijeratni olimpijski sjaj – kazao je Nermin Džindić večeras u Starom Gradu.

Osim Džindića, na skupu su govorili i predsjednik Fahrudin Radončić, kao i kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH Anis Krivić i Suad Kurtćehajić, nosilac liste za Predstavnički dom Federalnog parlamenta Mirsad Kacila i kandidati za Parlament FBiH Jasminka Beri i Senad Pešto, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, te kandidati Mersiha Slipičević, Nermin Džino, Anes Kurtanović, Adisa Milić i Adis Džabija.