Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Trump bi se danas trebao prvi put pojaviti u javnosti nakon izbora

Još uvijek aktuelni predsjednik SAD-a Donald Trump bi se danas trebao prvi put nakon izbora pojaviti u javnosti na jednom službenom događaju.

Prema pisanjima Bijele kuće, očekuje se da će Trump otputovati u Arlington na obilježavanje Dana veterana, a s njim će biti i supruga Melanija.

Ova ceremonija će biti posvećena svima onima koji su služili američkoj vojsci, a Trump će se u Arlingtonu pridružiti i brojni gosti, uključujući i najveće donatore njegove kampanje.

Neki od tih ljudi dali su ogroman novac za Trumpove pravne bitke u ključnim državama na izborima.

Trump je 2018. godine preskočio ceremoniju iz nepoznatih razloga, da bi kasnije medijima rekao da je bio “ekstremno zaposlen pozivima za državu”, piše Reuters.

Prošlo je osam dana od izbora, ali Trump i dalje odbija prihvatiti poraz te još nikada nije kontaktirao s novoizabranim predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom.

Trumpov advokatski tim sudskim žalbama i zahtjevima za novo prebrojavanje glasova želi zaustaviti ili barem prolongirati službeno proglašenje pobjednika u šest država.

U isto vrijeme, Biden je već počeo s radom i on i njegov tim se pripremaju za tranziciju vlasti te i dalje prima čestitke brojnih svjetskih čelnika, a Trumpovo ponašanje je nazvao sramotnim. Donald Trump bi za 70 dana trebao napustiti Bijelu kuću.