Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Bećirović u Ključu: Umjesto migrantskog vala, Krajini treba poslati val investicija

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je bio u posjeti Ključu te, nakon razgovora sa građanima, prisustvovao i predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.Jedini sam čovjek, koji je u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH javno i otvoreno zastupao interese Unsko-sanskog kantona i tražio ublažavanje tereta migrantske krize. Nažalost, ogromna većina režimskih političara ostala je nijema na moje, i zahtjeve građana Krajine.

Bosanska Krajina je uvijek bila dio države Bosne i Hercegovine, koji je beskompromisno čuvao državne interese. Nažalost, Krajinu sadašnje vlasti na državnoj i entitetskoj razini kažnjavaju zbog svog političkog izbora i drugačije vlasti. Krajišnici su uvijek bili hrabar, ponosan i gostoljubiv narod i na zadivljujući način su izdržali i migrantski val čija je težina pala na njihova leđa, očito ne slučajno – rekao je Bećirović.Zaista je frustrirajući izostanak pomoći države u infrastrukturi, strateškim investicijama i razvojnim projektima za Krajinu. Ključ je primjer kako lokalne vlasti daju sve od sebe da izgrade i razvijaju lokalnu zajednicu, ali u tome nemaju gotovo nikakvu podršku viših razina vlasti. Umjesto migrantskog vala, režimski političari Krajini trebaju poslati val investicija – dodao je.

Bećirović je na kraju kazao ‘ako država ne pomogne Krajinu, trenutni migrantski val bi mogao biti i najteži, a to je val iseljavanja domaćeg stanovništva, naših mladih ljudi iz Krajine’.Kad budem izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, insistirat ću da Krajina mora imati ravnopravan status s drugim dijelovima zemlje – naglasio je, saopćeno je iz SDP BiH.