Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Narodno pozorište Sarajevo u utorak otvora novu umjetničku sezonu programom ‘Kultura na ulice!’

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) otvorit će novu umjetničku sezonu 6. septembra koncertom “Sarajevo ljubavi moja” na trgu Susan Sontag.

Koncert će izvesti solisti i hora Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a, u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!”.

Koncert predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Bit će izvedene neke od najpopularnijih pjesama – “Sarajevo ljubavi moja”, “Gori vatra”, “Sarajevo će biti”, “Plima”, “Ima neka tajna veza”, “Da sam ja netko”, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” i mnoge druge.

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Ulaznice za koncert “Sarajevo ljubavi moja” su besplatne, a moguće ih je preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od ponedjeljaka, 5. septembra od 9.00 sati.

Program “Kultura na ulice!” održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekt je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu.

Program festivala Kultura na ulice! moguće je pratiti na Instagram profilu @kulturanaulice i FB stranici Kultura na ulice!, najavljeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Izvor: FENA