Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Naša stranka TK: Najveće dobro koje možemo učiniti je izaći na izbore i glasati za one na koje možemo biti ponosni

Naša stranka jučer je održala predizborni skup u centru Gračanice. Okupljenim građanima i građankama obratili su se kandidati i kandidatkinje Naše stranke TK na predstojećim izborima za sve nivoe Vlasti.

Jasmin Kadić, predsjednik izbornog štaba za Tuzlanski kanton, tom prilikom prisutnima se obratio i naveo da je Gračanica bila i da će ostati jedno od glavnih uporišta Naše stranke, te da očekuje još veću podršku Gračanlija s obzirom na činjenicu da su izabrani predstavnici Naše stranke u protekle četiri godine ostvarili brojne uspjehe tamo gdje su imali priliku učestvovati u vlasti. Kadić je također istakao kako je poruka Bakira Izetbegovića sa održanog skupa SDA u Tuzli da im Naša stranka smeta najveći politički kompliment koji su mogli dobiti.

Mirsad Čamdžić, nosilac liste za Parlament FBiH u izbornoj jedinici 402, kazao je kako nema progresivnije stranke od Naše stranke i da su tamo gdje su bili na vlasti pokazali da se napredak može postići na konstruktivan način sa partnerima, bez populističkih lupanja šakom od sto. Prisutne je pozvao da daju svoje povjerenje i glas Našoj stranci u nedjelju, jer je to najbolji izbor za evropsku Bosnu i Hercegovinu.

Amir Hasičević, nosilac liste za Skupštinu TK, kazao je kako su u proteklih mjesec dana aktivne kampanje građane i građanke upoznali sa svojim politikama i da je došlo vrijeme da se sa priče pređe na djela, te kako je najveće dobro koje se može učiniti sebi, svojoj djeci i svima onima koje volimo to da izađemo na izbore u nedjelju i izaberemo ljude na koje ćemo biti ponosni što smo ih birali.

Amra Nadarević Vodenčarević, kandidatkinja pod rednim brojem dva na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona, osvrnula se na propuste u zdravstvenom sistemu naglašavajući činjenicu da građani moraju imati bolju zdravstvenu brigu, jer jednostavno imaju pravo na to s obzirom na to da plaćaju svaki mjesec

uredno doprinose za zdravstveno osiguranje.

„Novac nam curi, svako malo nema novca za lijekove, liste čekanja za specijalističke preglede su preduge, ljudi su nam i dalje prisiljeni liječiti se privatno. To se već jednom mora zaustaviti“, poručila je Nadarević-Vodenčarević.

Mersiha Jogunčić, kandidatkinja pod rednim brojem tri na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona, istakla je da će se s obzirom na ekonomsku krizu boriti za izradu socijalne karte na području TK, kao i za uvođenje u prava prvenstveno samohranih roditelja, ali i svih marginaliziranih skupina, kao i da će posebnu pažnju posvetiti pravima žena i dostojanstvenom tretmanu onkoloških pacijenata, porodilja i pacijenata generalno koji moraju imati pomoć i mogućnost za liječenje kao i u razvijenijim zemljama. Zvjezdan Karadžin, nosilac liste za Parlament BiH istakao je da Naša stranka nikada nije bila, niti će biti stranka izdajnika kako je nazivaju i da je 75% muškaraca koji su na izbornim listama Naše stranke za vrijeme rata bilo ili u vojsci ili u policiji u službi odbrane ove zemlje. Također se referirao na svoja postignuća za vrijeme dok je Naša stranka bila dio vlasti i prisutne pozvao da glasaju za one koji su im dokazali da su se spremni zalagati za njih.

Mirela Trepanić Grbešić, kandidatkinja pod rednim brojem dva na listi za Parlament BiH, istakla je kako će se intenzivno zalagati za donošenje seta Zakona koji će otvoriti put prema EU i koji će omogućiti apliciranje pretpristupnim fondovima i milionskim sredstvima za zapošljavanje mladih, gradnju cesta, ulaganje u poljoprivredu i sl. Također je pozvala okupljene da budu 2. oktobra oni koji će ispisati budućnost zemlje kakvu želimo. Naša stranka TK ovim skupom završila je svoje predizborne aktivnosti u Gračanici.

„Drugog oktobra je dan odluke, neka olovka bude vaše oružje u borbi za bolju zajedničku budućnost“, zaključili su.