Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Podijeljeni “zlatni paketi” za 200 djece oboljele od raka

Septembar smo uspjeli pozlatiti i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice, saopćilo je Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

– Također, pričali smo mnogo o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji COVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška, jer su ovo vrlo teška vremena za njih gdje, pored teške borbe s rakom, već imunokompromitovani moraju da se bore i sa korona virusom – naveli su iz Udruženja.

Upravo iz kampanje Zlatni septembar, a ponukani potrebama djece i porodica, pripremili su tzv. zlatne pakete za oko 200 porodica oboljele djece i poslali ih širom Bosne i Hercegovine, a sve zahvaljujući podršci donatora i dobrih ljudi tokom septembra.

– Zlatni paketi sadržavaju neophodne zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, higijenske potrepštine, poklon bon i set školskog pribora. Vrijednost jednog paketa je oko 100KM. Željeli smo kroz ovaj vid podrške osigurati sve ono što je potrebno jednom djetetu u ova nesigurna vremena, ali i da pokažemo da nisu sami ni u jednoj borbi. Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv korona virusa. Najiskrenije su nas obradovale fotografije naših malih i velikih boraca koje smo dobili, ali i mnogobrojne poruke zahvale pa ćemo izdvojiti samo jednu od njih – naveli su.

– Sutra nam je rodjendan! Ovo je najljepši poklon na svijetu! Opet ste me rasplakali – kazala je majka Čaušević iz Zavidovića.

– Od srca hvala svim donatorima i divnim ljudima koji su donacijom za zlatne maske ili bilo kojom drugom donacijom kroz mjesec septembar izmamili najiskrenije osmijehe najvećih heroja našeg društva, ali i suze radosnice naših najhrabrijih roditelja – saopćilo je Udruženje.