Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje

Vlada Kantona Sarajevo, dan pred početak predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore, donijela je Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za popunu upražnjenih radnih mjesta. Ministarstvu kojim preko svoje ministrice Ivane Prvulović “lideriše” Elmedin Konaković, data je saglasnost za popunu devet radnih mjesta, na neodređeno vrijeme.

Iako su mediji prošle sedmice objavili dugačku listu Konakovićevih kandidata uhljebljenih u institucijama KS, on ne odustaje od “domaćinske i pravednije vlasti”, raspoređujući radna mjesta svojim “genetski predodređenim” stranačkim pristalicama, kojima je NIP “samo alat za popravljanje stanja u društvu”. Ipak, Konakovićeve popravke idu u korist statistike koja prednost daje partijskoj knjižici, a ne univerzitetskoj diplomi, s kojom vlasnik sarajevske koalicije ima ozbiljne probleme.

Pozivamo Vladu da zaustavi predizborno zapošljavanje u institucijama Kantona Sarajevo, a novinare i istraživače da nastave “češljati” Registar zaposlenih u javnom sektoru KS. Tamo će pronaći još prezimena “čistih i neiskvarenih” stranačkih poslušnika, koji kad porastu žele biti Elmedin Konaković.