Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Saopćenje za javnost Naše stranke

Damir Arnaut: Naši građani neće da se u njihovo ime bilo koga moli, oni hoće da se u njihovo ime radi

Lideri vladajućih stranaka, uključujući i tri člana Predsjedništva BiH, okupljeni danas na Brdu kod Kranja, pozvali su da se Bosni i Hercegovini do kraja godine dodijeli kandidatski status. Tim povodom reagovao je Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH.

„Za kandidatski status Bosne i Hercegovine ne treba moljakati jer ga je lako dobiti. Dobit ćemo ga čim usvojimo preostale antikoruptivne zakone, iste one koje je vladajuća većina odbila.

Poručujem im: naše građanke i građani neće da se u ime njih moli, oni hoće da se u ime njih radi. U oktobru ćemo, kao nova većina, zajedno s opozicijom iz RS, usvojiti antikoruptivne zakone i dostojanstveno, uspravno, ne klečeći, uzdignute glave dobiti kandidatski status. A na osnovu tih zakona ćemo također ispitati imovinu i zakonitost rada ovih koji danas mole. Njima i jest cilj da bez antikoruptivnih mehanizama postanemo kandidati kako bi i u statusu zemlje koja je kandidat EU mogli neometano zloupotrebljavati svoje pozicije u cilju ličnog bogaćenja.“