Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Saopćenje za javnost SBB-a BiH

Krivić: Čolpina veleizdaja države u centru Sarajeva

Kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH Anis Krivić oglasio se povodom sramotne odluke Nogometnog saveza BiH o odigravanju prijateljske utakmice između Bosne i Hercegovine i Rusije.

Krivić je izjavio sljedeće:

„Već tri dana čitam o skandalu koji je napravio Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i niko da kaže ono što svi misle.

Kao država koja je pobijedila agresiju, a naš narod preživio genocid, nismo smjeli dopustiti da Nogometni/Fudbalski savez BiH dogovori prijateljsku utakmicu s trenutno najvećim svjetskim agresorom Rusijom.

Pogotovo se nije smjelo desiti da jedan Bošnjak, predstavnik Sarajeva, grada koji je bio pod najdužom opsadom ikada, glasa za odigravanje ove utakmice.

Separatističke politike u BiH, koje koriste i sport za promociju nacionalističkih ideja, na ovaj način su pobijedile, a sarajevski Bošnjaci ispali nesposobni, naivni i neupućeni.

Član Izvršnog odbora ispred Kantona Sarajevo NFSBiH koji je omogućio donošenje ove odluke Fuad Čolpa, koji je glasao za odigravanje ove utakmice i naivno upao u klopku ortaka iz 1992., trebao bi podnijeti ostavku.

Obrazloženje da će Savez dobiti 190.000 eura bonusa dodatna je sramota jer se nacija i suverenitet za koje se borila Armija RBIH ne prodaju niti može oprati sramotu u očima svijeta koju je ovakva odluka nanijela Bošnjacima i Bosni i Hercegovini.

Pozivam ljude koji su ga izglasali i “poslali” u Izvršni odbor NFSBiH, u tijelo u kojem predstavlja Kanton Sarajevo, da hitno smijene gospodina Čolpu i na taj način barem simbolično zaštite obraz Bošnjaka, glavnog grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.“

Izvor: FENA