Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Supruga predsjednika Republike Turske Emine Erdoğan posjetila Centar “Vladimir Nazor” u Sarajevu

 

Emine Erdoğan, supruga predsjednika Republike Turske, tokom današnjeg boravka u Sarajevu je svečanim presijecanjem vrpce otvorila senzornu sobu u Odjelu predškolskog odgoja u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor”.

Instaliranje ove terapijske sobe za djecu s teškoćama u razvoju donirala je Turska uprava za međunarodnu suradnju i razvoj (TIKA). Cilj terapije senzorne integracije je obezbijediti poticaje koji će doprinijeti boljoj kognitivnoj organizaciji djeteta, što će se pozitivno odraziti na funkcioniranje u svakodnevnim aktivnostima, bolje učenje i ponašanje.

Za gošću Emine Erdoğan, djeca iz Odjela za predškolski odgoj Centra “Vladimir Nazor” izvela su priredbu, a ona im je uzvratila poklonima i stalnom pažnjom.

Osim štićenika i članova uprave te drugih uposlenika Centra, u društvu Emine Erdoğan tokom ovog događaja bile su Vildana Džaferović, supruga predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, s kojom je Emine Erdoğan presjekla vrpcu otvarajući senzornu sobu, zatim predstavnici ureda TIKA-e u Bosni i Hercegovini, ministrica u Vladi Kantona Sarajevo za odgoj i obrazovanje Naida Hota Muminović i druge zvanice.

Prema riječima domaćina, supruga turskog državnika je ovom posjetom željela skrenuti pažnju na potrebe ranjivih kategorija društva.

Emine Erdoğan boravi danas u Sarajevu tokom zvanične posjete njenog supruga Recepa Tayyipa Erdoğana Bosni i Hercegovini.