Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Roger Federer objavio kraj karijere

Švicarski teniser, jedan od najvećih u historijii bijelog sporta oprostio se od profesionalne karijere. Objavom na društvenim mrežama rastužio je brojne fanove.

Teniski šampion Roger Federer objavio je u četvrtak da se povlači iz tog sporta te je najavio da će Laver Cup sljedeće sedmice biti njegov posljednji ATP turnir.

“Kao što mnogi od vas znaju, protekle tri godine donijele su mi niz izazova, od operacija do ozljeda. Naporno sam radio da se vratim u formu, ali znam kapacitete i granice svog tijela i znam čitati njegovu poruku. Ipak Imam 41 godinu” započeo je tenisač.

“Odigrao sam više od 1500 utakmica tokom 24 godine. Tenis se prema meni odnosio velikodušnije nego što sam ikad mogao sanjati, a sad moram prepoznati kada je vrijeme da završim natjecateljsku karijeru”, nastavio je te dodao: “Laver Cup sljedeće sedmice u Londonu bit će moj posljednji ATP turnir. U budućnosti ću igrati tenis, ali samo ne na Grand Slamovima ili na turneji”, poručio je Federer ispod fotografije na Instagramu te izazvao lavinu reakcija.

Izvor: Gloria