Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Podnesen prijedlog za određivanje pritvora protiv M. H. iz Mostara

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a podnijelo je Prijedlog za određivanje pritvora Županijskom sudu u Mostaru, prema osumnjičenom M.H. (1992.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela Ubojstvo u pokušaju KZ FBiH i Neovlaštena nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje Zakona o oružju i streljivu u HNŽ-u.

“Osumnjičeni se tereti da je dana 22.10.2022. godine oko 17 sati na Trgu Ivana Krndelja u Mostaru, na lokalitetu autobusne stanice, u trenutku kad je oštećeni I. A. sjedio u parkiranom vozilu marke ‘Škoda Octavia’, prišao mu s pištoljem u ruci, za koji pištolj nije imao odobrenje nadležnog organa za posjedovanje istog, drugom rukom oštećenog izvukao iz vozila i odmah iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu oštećenog I. A.”, priopćili su iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Dodaju kako su ispaljeni meci oštećenom I.A. nanijeli više prostrijelnih ozljeda u predjelu donjih ekstremiteta te da se nalazi na liječenju u SKB-u Mostar.

“Pritvor je osumnjičenom M.H. predložen jer naročite okolnosti ukazuju da bi svojim boravkom na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, te uništiti ili sakriti tragove važne za kazneni postupak, kao i da naročite okolnosti opravdavaju bojazan da bi svojim boravkom na slobodi mogao ponoviti istovjetno kazneno djelo, a radi se o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, stoji u priopćenju.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a i MUP HNŽ-a, Sektor kriminalističke policije poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.