Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Simpozij Nove tehnologije u sportu od 3. do 5. novembra u Sarajevu

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i ove godine organizira 13. Međunarodni simpozij Nove tehnologije u sportu – NTS 2022, koji će biti održan od 3. do 5. novembra pod nazivom “Sport for all”.

Simpozij “NTS – Nove tehnologije u sportu” je naučno-stručna konferencija sa osnovnim ciljem razmjene ideja i naučnih saznanja iz oblasti sporta i obrazovanja. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već dugi niz godina baštini tradiciju organizacije ovog događaja na koji smo kao kolektiv veoma ponosni. Želimo Vam pokazati našu otvorenost kreirajući ambijent za razmjenu ideja i iskustva, kako bismo zajedno unaprijedili nauku i praksu – saopćio je organizator.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja nastavlja ideju o uspostavljanju i jačanju novih metoda i tehnologija u sportu, te okuplja renomirane stručnjake u polju sporta i nauke, dajući svoj doprinos u razvoju istraživačkog rada u sportu.

Ovogodišnji NTS bit će realiziran u suradnji s Euroazijskom unijom sportskih nauka (ESSU), i paralelno sa svjetskim ParaVolley prvenstvom u sjedećoj odbojci.

Ovogodišnji 13. Međunarodni Simpoziji „ NTS 2022“ realizovati će se u četiri sesije koje će obuhvatiti teme iz oblasti: Inkluzija – sport za sve; Tjelčesni odgoj i zdrave životne navike; Sport, rekreacijai turizam; Poduzetništvo u sportu.