Uvijek sigurne i provjerene informacije!

E-commerce Akademija za mikro, mala i srednja preduzeća prvi put u Bosni i Hercegovini

Asocijacija za internet trgovinu “eComm“ u BiH, uz podršku Vlade Švicarske kroz aktivnosti projekta MarketMakers i Vlade Njemačke putem Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), pokreće prvu specijaliziranu akademiju na temu online trgovine za mikro, mala i srednja preduzeća u BiH.

Prema riječima Alme Ahmić, izvršne direktorice Asocijacije „eComm“, namjera je da se u prvom krugu educiraju polaznici iz 40 bh. kompanija, od kojih će 20 najuspješnijih dobiti i dodatno mentorstvo.

Koncept E-commerce akademije razvijen je uz podršku Vlade Švicarske kroz aktivnosti projekta Market Makers, a zahvaljujući podršci Vlade Savezne Republike Njemačke za mala i srednja preduzeća će biti omogućeno pohađanje Akademije.

Usluga E-commerce Akademije je strateški cilj Asocijacije kako bi privrednicima i svojim članicama olakšala ulazak u e-trgovinu i unaprijedila rast iste, te će „eComm“ Asocijacija u narednom periodu nastaviti sa novim ciklusima Akademije.

Mogućnost učešća u prvoj „E-commerce Akademiji“ imaju pojedinci, mali i srednji poduzetnici iz Bosne i Hercegovine, koji će imati priliku učiti od istaknutih regionalnih i domaćih stručnjaka u oblasti e-trgovine. Također se pozivaju i poduzetnici koji žele biti informisani o tome kako unaprijediti svoje poslovanje, služeći se konkretnim primjerima iz prakse.

Jedan od značajnijih ciljeva „E-commerce Akademije“ je dodatno osposobiti kompanije da pokrenu ili povećaju svoju online prodaju, osnaže svoje kapacitete i resurse u ovom domenu, te intenziviraju trgovinu i izvan granica BiH. Riječ je o konkretnim i praktičnim znanjima, a polaznici će nakon završene edukacije i mentorstva imati širok pregled svih dostupnih alata i znanja za uspješno pozicioniranje na domaćem i inostranom tržištu – navodi Ahmić.

Upis polaznika omogućen je od oktobra, a program će trajati tri mjeseca nakon čega će polaznicima biti dodijeljeni i certifikati, saopćeno je iz Asocijacije „eComm“.

Poziv za prijem u Akademiju je otvoren do 14. oktobra. Prijave svih zainteresiranih polaznika, bilo da se radi o pojedincima ili kompanijama, moguće je podnijeti klikom na link :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfagLxuot4DrcH285GdsrQbuHT2ggqrl23behW6hWQAxKhJGw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&fbclid=IwAR3QB8v7cWeQ-vlA6kvUWKavZlmrFdqJxNmZ2mBHoArOdgHS69tPr8qNBN0

Izvor: FENA