Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Visit Sarajevo učestvuje na Svjetskoj islamskoj turisičkoj konferenciji u Maleziji

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo) aktivni je učesnik treće Svjetske islamske turističke konferencije (3rd World Islamic Tourism Conference and Exhibition) koja se od 17. do 19. oktobra 2022. godine, održava u Kuala Lumpuru, Malezija.

Tema konferencije je “Islamski turizam: inspirativna ravnoteža, transformacije i rješenja”, kojom umrežava najznačajnije lidere i stručnjake iz oblasti islamskog i halal turizma za diskurs o razvoju ove brzorastuće branše, inovativnim pristupima i novim trendovima na turističkom tržištu.

Konferencija okuplja više od 300 učesnika iz svih dijelova svijeta i više od 80 izlagača na izložbenom dijelu.

Imali smo čast započeti uvodnu sesiju na ovoj značajnoj konferenciji prezentacijom turističke ponude Kantona Sarajevo na temu “Skriveni dragulj Balkana: Sarajevo”, te pokazati zašto je Kanton Sarajevo idealan izbor za turiste iz cijelog svijeta koji tragaju za novim, uzbudljivim Muslim-friendly destinacijama – navode u saopćenju iz TZKS-a.

Prema izvještaju Global Muslim Indeksa za 2022. godinu, Bosna i Hercegovina zauzima 6. mjesto u Evropi i 46. u svijetu među halal turističkim destinacijama.

Stoga su prepoznali važnost kvalitetne promocije i saradnje za razvoj ovog specifičnog oblika turizma, koji doprinosi jačanju ekonomije i značajnom povećanju prihoda.